Past bruin bij mij?

Welke kleur bruin staat mooi bij jouw uiterlijk?

Bruin is weer hip deze winter. Vooral diep chocoladebruin. Maar... Pas op!   Bruin kan gevaarlijk zijn.

Bruin… niet iedereen is er dol op, behalve als het om onze huid gaat. De meeste van ons willen graag een bruin tintje krijgen in de zomer of in de vakantie. Sommigen gaan er zelfs voor op reis om verzekerd te zijn van de zon (en dus een mooi bruin kleurtje).
Zo’n bruin tintje staat ook mooi. Je ziet er gezonder uit en ineens staan bepaalde kleuren een stuk leuker. Dat klopt, maar dat maakt bruin dus ook een beetje gevaarlijk. Want als jij terug komt van de vakantie hangt de eerste nieuwe wintercollectie al in de winkels. Bij 30 graden heb je helemaal geen zin om te gaan shoppen, maar bij de eerste de beste regendag in de zomervakantie komen de kriebels als vanzelf naar boven. Dan ziet al dat nieuws er heel aantrekkelijk uit. En wil je heel graag een nieuwe winterjas.

Let dan heel goed op! Laat je niet verleiden om kleuren te kiezen die niet in jouw kleurenwaaier zitten. Hoewel ze met dat bruine velletje misschien best leuk staan. Tegen de tijd dat je de gekochte kleding echt gaat dragen is dat bronzen huidje van jou verdwenen en ben je een miskoop rijker. Zonde!

Tja, en dan die nieuwe collectie. Je ziet weer bruintinten. Ook het heel donkere, diepe chocoladebruin. Van het merk InShape zag ik prachtige combinaties van bruin met verschillende turquoise tinten (straks meer over die combinatie). Nu lijken bruintinten alleen voor de warme kleurtypes geschikt te zijn, maar dat is niet helemaal waar. Ook in bruine tinten kan een warme of een koele ondertoon zitten.
Camel is warm, maar taupe is koel. Chocoladebruin kan warm zijn, maar als er een zweem grijs overheen ligt is hij juist koel. Met terracotta is het lastiger. Alle bruintinten met een oranje ondertoon of oranje gloed zijn warm. En dus meer geschikt voor lentetypes of herfsttypes.

 Wat vertelt de kleur bruin over je         persoonlijkheid?

Nu iets meer over de andere kant van bruin. Dus niet wat het doet voor jouw buitenkantje, maar wat het kan betekenen voor jouw binnenkant. Misschien houd je wel heel erg van bruin.

Qua persoonlijkheid staan bruinliefhebbers meestal niet meteen te springen bij drastische veranderingen. Je voelt je juist zeker bij orde en routine. Familie, gezelligheid en het leven thuis zijn dan vaak belangrijk voor je. Kaarsje (of de haard) aan, de geur van appeltaart in huis… Daar word je gelukkig van! 

Bruin hoort ook bij vakmensen. Bij timmermannen, maar ook bijvoorbeeld kapsters, pottenbaksters of een goudsmid. Het zijn mensen die verstand hebben van hun vak (en er heel veel van houden) en graag met hun handen iets heel moois maken. Het kan ook wat robuuster en grover werk zijn. Lekker de mouwen opstropen en een klus klaren. Herken jij je hierin?

Misschien maakt het je heel nieuwsgierig naar wat jouw (lievelings)kleur over jou te vertellen heeft. Tijdens een sessie Kleur Bekennen kan ik je daar al heel veel over vertellen. Hieronder kun je info vinden en een afspraak maken. Welkom!

Sessie Kleur Bekennen

Bruin en turquoise, elkaars tegenpolen...


Zelf maak ik ook gebruik van bruin. Tegenover bruin staat de kleurfamilie turquoise. Zoals bruin gelinkt is aan mensen die houden van familie, tradities en praktisch, zo is deze kleurfamilie gelinkt aan creativiteit. Ik ben best creatief. Ik hou ervan om van niets (bijzonders) iets (moois) te maken. Ook vind ik het heel leuk om creatief mee te denken met andere onderneemsters. Een van mijn talenten is dus creativiteit. Er zijn altijd plannen in mijn hoofd. Over een nieuwe blog, over foto’s voor mijn Instagram account, over plannen voor mijn bedrijf. Maar als dat allemaal alleen in mijn hoofd blijft rondtollen komt er niets van de grond. Dus als ik écht aan de slag moet, als ik stevig door moet werken zorg ik dat ik wat bruine spullen om mij heen heb. Als ik die kleur zie, weet ik weer: aan de bak, niet denken, maar doen! Dat helpt.
En een lekker vers kopje koffie of thee met een stuk chocolade is natuurlijk ook een goede optie. Laat die herfst maar komen. Dan kruip ik ook nog in mijn stoeltje met bruine schapenvacht. Maar wel met mijn laptop natuulijk. Er moet wel gewerkt worden. ;)

Liefs,
Corien
Copyright 2023 Corien Struijk -
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram